Al een paar weken, voelde ik dat mijn energie weer net zo snel uit mijn lichaam stroomde, als dat het er in kwam. Ik kon er voor mijn gevoel niets aan doen, het gebeurde gewoon zo!

Normaal gesproken ga ik elke ochtend even zitten met een kop thee, voeten plat op de grond, en met een rechte rug, laat ik mijn voeten wortels schieten in de grond. Prachtige, sterke wortels, met de mooiste vertakkingen, zoals je vaak ziet bij de mooie oude bomen in het bos. Ze staan stevig, waaien met de wind mee, maar zwiepen altijd weer fier recht op, als de wind gaat liggen…….

Het stormde een paar weken terug en na deze storm liep ik in het bos en zag de ravage die de storm had achter gelaten. Als luciferhoutjes waren sommige bomen afgebroken, anderen waren met wortel en al omgevallen. De natuur heeft een grote opruiming gehouden! Jammer van die mooie bomen, maar ze waren al niet gezond meer……

En zo ging het dus ook bij mij! December was een super drukke maand, met alle feestdagen, etentjes en vooral de feestjes. Vaak (te laat) naar bed, toch vroeg weer wakker en een vreemd ritme, waar ik niet aan gewend ben. Vervolgens ben ik dan altijd weer blij als het weer “gewoon” januari is. Maar ook januari werd voor mij een vreemde maand. Er gebeurde van alles, wat je normaal niet bij elkaar verzint en elke week bleek de agenda weer om gegooid te moeten worden, omdat zich van alles aandiende, waar ik niet blijer van werd en ik ook geen invloed op had……

Ik voelde dat de wortels, die ik normaal met gemak onder mijn voeten vandaan tover, niet meer wilden groeien! Nog bedacht ik me niet, dat ik misschien heel even een pas op de plaats moest gaan maken. Hoeveel waarschuwingen ik in de wind heb geslagen? Ik weet het niet precies, maar het zijn er veel, heel veel!

Tot de vakantie begon….. Bij mij ging het licht even uit! Ik kreeg de griep en niet te zuinig ook. Een week lang heb ik in bed en op de bank gehangen en uiteindelijk de huisarts bezocht. Heb je wel gestoomd met eucalyptusolie, Roelie? Heb je zout water gesprayd? Ik zat haar aan te kijken, alsof het allemaal nieuw voor me was…… Terwijl ik heel goed weet dat ik dat moet doen om een bijholte ontsteking te voorkomen! Ik weet het en toch…… heb ik als verlamd alles over me heen laten komen, zonder ook maar een actie te nemen!

En nu? Ik ben weer beter, ik voel de wortels weer groeien, elke ochtend. Mooie, stevige wortels, als van een gezonde boom! Ondertussen aan het analyseren, waar ik mezelf even ben kwijt geraakt de afgelopen tijd, zodat het me niet weer overkomt. Mijn conclusie is, dat het geen kwaad kan om je lichaam weer eens aan het werk te zetten, je afweersysteem krijgt zo weer eens een boost en het mooiste is dat ik me nu weer fit voel!

Een keer in de 13 jaar een flinke griep? Mwa, op het moment zelf wil je het niet, maar het ruimt ook wel lekker op, net als in dat bos!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor deze nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.

Je bent succesvol aangemeld voor mijn nieuwsbrief!